Over ons

Onze 3 therapeuten, Maarten, Bert en Yento, behandelen je klachten en begeleiden je tijdens individuele therapiesessies. We nemen graag onze tijd (minstens 30 minuten per behandeling) en streven naar een gemoedelijke en persoonlijke aanpak. Elke klacht en persoon vraagt immers een unieke benadering. Je kan bij ons terecht voor algemene kinesitherapie, sportkinesitherapie, dry needling, oefentherapie en revalidatie.

Tijdens een intakegesprek bespreken we eerst je klachten, proberen de oorzaak van je probleem te achterhalen en via een holistische kijk wordt de kinesitherapeutische diagnose gesteld. Daarna werken we een individueel behandelplan uit en gaan we aan de slag! We combineren meestal de manuele behandeling met oefentherapie. Je lichaam moet immers eerst zijn beweeglijkheid en functionaliteit terugkrijgen. Daarna krijg je onder begeleiding functionele oefeningen om zo terugkerende klachten te vermijden en een optimaal herstel te bekomen.

Onze praktijk werd gestart in februari 2014 en blijft groeien. Door onszelf te blijven bijscholen, kunnen we jou de beste en juiste behandeling garanderen, nu en in de toekomst.


Contacteer ons

Therapeuten

Maarten Brecko

Bert Cuyvers

Yento Hendriks

Maarten Brecko

In juni 2007 studeerde ik af als licentiaat in de kinesitherapie (PHL Hasselt) en ben ik onmiddellijk beginnen werken in de groepspraktijk van Sam Verslegers in Bree. Door een combinatie van bijscholen en werken in een groepspraktijk, heb ik mij verder kunnen ontwikkelen als kinesitherapeut.
Mijn interesse ligt bij de manuele therapie en oefentherapie. Hierin heb ik mij dan ook gespecialiseerd en bijgeschoold. De patiënten die ik het vaakst tegenkom, hebben rug- en/of nekklachten, sportblessures of moeten revalideren.

In februari 2014 ben ik dan mijn eigen praktijk gestart. Hiernaast ben ik ook actief als kinesitherapeut voor het volleybalteam Tectum Achel. In mijn vrije tijd speel ik voetbal bij K. Achel V.V.

Mijn opleidingen :

Opleiding

Datum

- Totaaltherapie

2007 - 2008

- McConnel (knie en schouder)

2007 - 2008

- Manuele therapie (Mulligan concept)

2008 - 2009

- Kinesiotaping

2009

- Redcord stabilisatie training

2009

- Myofasciale therapie (Dry Needling)

2009 - 2011

- 4xT taping (algemene module)

2011

- Dynamic taping

2012

- Osteopathie (in opleiding)

2011 - heden

- Shoulder pain, a challenging phenomenon

2015

- Overbelasting letsels in het onderste kwadrant bij duursporters

2015

- Revalidatie van hamstringsletsels

2016

- The athlete’s spine

2016

- The athletic hip and groin

2016

- Lateral epicondylalgia, a pragmatic evidence informed approach

2017

- The athlete’s shoulder, assessment and rehab

2017

- Headache, assessment and treatment

2018

- Muscle and tendon injuries

2018

- Lateral hip and buttock pain (Alison Grimaldi) aan Smarteducation te Leuven

2019

Gepland 2019

Gepland 2019 Sporting hip and groin (James Moore) aan Smarteducation te Leuven
Gepland 2019 Dizziness (Alan Sealy) aan Smarteducation te Eindhoven

Bert Cuyvers

In juni 2014 ben ik afgestudeerd in de kinesitherapie en revalidatiewetenschappen aan de UHasselt. Na een aantal vervangingen ben ik bij Maarten in de praktijk begonnen, met een voltijdse samenwerking op het oog. Daar mijn afstudeerrichting ‘manuele therapie’ was en door een aantal stages, is mijn interesse in de osteopathie en zijn holistische visie gegroeid. Om die reden ben ik in september 2014 meteen gestart met de 6-jarige opleiding osteopathie aan het FICO in Deurne. Met die extra kennis hoop ik mijn patiënten op een volledigere en snellere manier te kunnen bijstaan tijdens hun herstel van verschillende lichamelijke klachten.

Om een zo compleet mogelijke behandeling te kunnen voorzien, wil ik mezelf in de toekomst blijven bijscholen en meer opleidingen volgen.

Mijn opleidingen :

Opleiding

Datum

- Kinesiotaping

2014

- Osteopathie (in opleiding)

2014 - heden

Yento Hendriks

Ik ben de jongste van het team. In juni 2018 ben ik, na een 5-jarige opleiding aan de KU Leuven, met onderscheiding afgestudeerd in de musculoskeletale revalidatiewetenschappen & kinesitherapie (optie sport). Na mijn studies ben ik meteen voltijds in deze praktijk beginnen werken. Tevens heb ik hier begin 2017 stage gelopen. Dankzij de brede waaier aan stageplaatsen (o.a. UZ Leuven, MS & Revalidatiecentrum Overpelt, voetbalclub Oud-Heverlee Leuven, …) heb ik ervaring kunnen opdoen in verschillende domeinen. In het weekend begeleid ik ook voetbalclub K. Achel V.V. in 1ste provinciale.
Mijn grootste interesses liggen bij de sportblessures en de (postoperatieve) revalidatie. Ik ben, naast voorstander van de manuele manier, ook voor een actieve aanpak en overtuigd dat het lichaam kan genezen door (juist) te bewegen. Bijna dagelijks lees ik nieuwe inzichten uit de kinesitherapie en ik volg ook geregeld bijscholingen.

Mijn opleidingen :

Opleiding

Datum

- Tapen en bandageren

2016

- Lower Extremity movement patterns and motor learning in sport physical therapy

2017

- Complex Core+ : Training and Therapy – level 2 & 3

2017

- Analysing running technique and running re-education

2018

- Meniscal injuries

2019

- Blood flow restriction training bij Smarteducation

2019

“Elke klant is uniek. Bij ons kan je dan ook rekenen op een persoonlijke aanpak.”